Individuele georiënteerde NWA 869 meteorieten

0
De NWA 869 is een steenmeteoriet in de klasse Chondriet L3-6 gevonden in de Algerijnse woestijn nabij Tindouf. Wij hebben de mooiste georiënteerde stukken uitgezocht.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Vondst van de NWA 869

Rond 2000 werd door meteorieten jagers een groot strooiveld ontdekt in de buurt van Tindouf op een onbekende locatie in de Algerijnse woestijn. Er is bijna 2000 kilo gevonden van deze meteoriet die de naam NWA 869 kreeg. De meteoriet is afkomstig uit de asteroïden gordel en wordt aangeduid als een klasse L3-6. De gevonden fragmenten verschillen enorm van elkaar in kwaliteit. Er zijn stukken die al jaren aan het woestijnzand bloot hebben gestaan en vrijwel alle karakteristieken hebben verloren tot de zeldzamere en mooi bewaard gebleven georiënteerde chondrieten.

Wat is een georiënteerde meteoriet?

Een georiënteerde meteoriet is vaak kegelvormig en bedekt met een smeltkorst voorzien van stromingslijnen. Deze is ontstaan indien de meteoriet een stabiele reis door de atmosfeer heeft gemaakt waarbij de voorkant is gesmolten en dit naar achteren is gestroomd door de snelheid. In sommige gevallen zie je de opeenhoping hiervan op de achterkant van de meteoriet terug. Bij de NWA 869 vertonen maar heel weinig fragmenten deze georiënteerde vorm. We zijn dan ook blij met stukken die we kunnen aanbieden. Deze zijn speciaal geselecteerd zijn uit vele kilo’s.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »