Groene meteoriet afkomstig van de Vesta asteroïde

0
Meteoriet verwant aan de Tatahouine gevonden in de westelijke Sahara, slechts 20 kilo van bekend. Prachtig groen van kleur.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Kijk voor het meest actuele aanbod van diogeniet meteorieten op onze andere website: https://www.debarnsteenspecialist.nl/nl/meteorieten/diogeniet-meteoriet/ 

Diogeniet meteoriet

De NWA 7831 is een mooie groene meteoriet die is geclassificeerd als diogeniet. Deze heeft dan ook veel gelijkenis met de Tatahouine meteoriet uit Tunesië. Echter zijn de groene kristallen van deze meteoriet minder doorzichtig en hebben ze een heldere glans op de splijtvlakken. Naar alle waarschijnlijkheid is ook deze meteoriet afkomstig van de Vesta Asteroïde.

Door nomaden uit de woestijn meegenomen

In maart 2013 wordt de meteoriet ontdekt in de Westelijk Sahara woestijn door nomaden. Ze nemen de opmerkelijke groene stenen mee die later als meteoriet geclassificeerd worden en de officiële naam: NWA 7831. NWA staat hierbij voor Noord West Afrika. In totaal is er slechts 20 Kilogram van deze meteoriet bekend waarvan geen enkele een smeltkorst heeft.

Ontstaan in de Vesta asteroïde

Uit de samenstelling hebben wetenschappers opgemaakt dat de meteoriet op gematigde diepte onder druk in een asteroïde is ontstaan. De Vesta asteroïde ligt met zijn 525 kilometer in doorsnee het meest voor de hand. Door de vele botsingen met andere hemellichamen zijn er stukken rots en puin afgebroken en door de ruimte gaan zwerven. Door hetzelfde pad te kruisen zijn deze stukken vervolgens op Aarde ingeslagen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »