Traditioneel en handgemaakt smeedwerk

0
Traditioneel en ambachtelijk vervaardigd sier smeedwerk. Gesmeed in het vuur en 100% uniek. Van Nederlandse makelaardij.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Geschiedenis van het smeden

De eerste tekenen van metaalbewerking stammen van 4500 v. Chr. Toen legde de Sumeriërs de basis voor de metallurgie zoals we die vandaag de dag ook nog kennen. Het vormen van metaal met behulp van druk en hitte kende een ongewone opleving in de donkere middeleeuwen. Bijna alle vooruitgang stond stil, maar het metaalsmeden werd enorm populair. Voornamelijk door de vraag naar wapens door de grote hoeveelheid oorlogen die in die tijd werden uitgevochten.

Siersmederij

De Romeinen hadden zelfs goden aan de smederij gewijd. De bekendste hiervan is Vulcanus. Naast wapens kwam ook de siersmederij in opkomst. Deze voorwerpen waren niet alleen functioneel maar ook mooi om te zien en gaven status aan de eigenaar. Vanuit deze tak is ook de zilver en goudsmid ontstaan.

Staal en ijzermeteorieten

Het hier aangeboden smeedwerk is op traditionele wijze in het vuur gesmeed en handmatig afgewerkt zodat ieder stuk een uniek karakter heeft. Er wordt gebruik gemaakt van staal en zelfs ijzermeteorieten bij het vervaardigen van deze siervoorwerpen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »