Koop ik echte meteorieten op deze webshop?

Hoe weet ik dat de aangeboden meteorieten in deze shop echt zijn? Door ons lidmaatschap van de IMCA garanderen wij de echtheid van al onze meteorieten.
Lees meer

Een heel terechte vraag die we vaak horen. Want hoe weet je nu of deze stenen echt uit de ruimte komen en niet uit de achtertuin?

IMCA lidmaatschap

Juist omdat het vaak moeilijk is voor mensen om het verschil te zien tussen meteorieten en aards gesteente is de IMCA opgericht. IMCA staat voor "international meteorite collectors association" of in het Nederlands: Het Internationale Meteorieten Verzamelaars Genootschap. Deze wereldwijde organisatie is speciaal opgericht om vervalsingen van meteorieten tegen te gaan. Alle aangesloten leden hebben tot doel en plicht toe te zien op een eerlijke handel in echte meteorieten. Ook de eigenaar van Meteoriet.eu is aangesloten bij het IMCA onder lidmaatschapsnummer #1069

Aankoop van de meteorieten

Om de echtheid van alle meteorieten te kunnen garanderen kopen wij enkel in bij leden die aangesloten zijn bij het IMCA. Zo weten we zeker dat we alleen echte meteorieten inkopen en in de webshop plaatsen. We hebben hier zelfs zo veel vertrouwen in dat u altijd een echtheidscertificaat kan bestellen bij u meteoriet die persoonlijk ondertekend is.

Denkt u zelf een meteoriet gevonden te hebben?

Vaak krijgen we stenen aangeboden die mensen op vakantie hebben gevonden waarvan beweerd wordt dat het om een meteoriet gaat. Dit is vaak niet het geval. De kans om een echte meteoriet te vinden is zeer klein, zeker in een gebied waar waar geen melding is gemaakt van een meteorietinslag. Wij schrijven geen echtheidscertificaten uit voor zelf gevonden meteorieten! Als u nog steeds overtuigd bent dat u een echte meteoriet heeft gevonden dan kunt u deze laten testen bij officiële instituten, kijk voor een overzicht op: http://meteorite-identification.com/verification.html

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »