Een unieke planeet in het zonnestelsel

De voor ons bekendste planeet, uniek in het zonnestelsel door het voorkomen van leven!
Lees meer

Wat is de Aarde?

De Aarde is de derde planeet in het zonnestelsel geteld vanaf de zon. De Aarde is uniek omdat het de enige planeet is met een zuurstof rijke atmosfeer en oceanen. Zo ver we weten is het tevens de enige planeet in het zonnestelsel waar leven op voor komt. De Aarde heeft 1 satelliet die we kennen als de Maan. Van alle rotsplaneten is de aarde het grootste.

Wanneer is het Aarde ontstaan?

De Aarde is samen met de Zon en andere planeten zo'n 4,5 miljard jaar geleden ontstaan. Het gas dat niet werd gebruikt bij het creëren van de Zon koelde af en vormde de eerste hemellichamen. Na vele botsingen zijn hier de uiteindelijke planeten uit ontstaan. Door de Sterke zonnewind kort na het ontstaan zijn de gassen rond de eerste 5 planeten weg geblazen waarna er rotsachtige planeten ontstonden.

Wat is de atmosfeer?

De atmosfeer van de Aarde is uniek en bestaat voor 78% uit stikstof, 21% zuurstof en 1% overige gassen. De atmosfeer zorgt er voor dat er zuurstof in de lucht zit en verbrand tevens binnen dringend puin zoals meteoren en meteorieten. De atmosfeer houdt ongeveer 600 kilometer boven het Aard oppervlak op.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »