Buitenaardse hangertjes

0
Buitenaardse kettinghangers uit de Sculpted by nature lijn. Hangertjes van ijzermeteoriet en moldaviet.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Hier vindt u diverse buitenaardse hangertjes uit de Sculpted by Nature lijn.

Sculpted by Nature

De hangertjes zijn gevormd door meteorietinslagen en met een kleine aanpassing door de mens tot sieraad gemaakt. We hebben meteoriethangers van de Campo del Cielo meteoriet en prachtige hangers van de groene Moldaviet. Alle hangertjes zijn met de hand vervaardigd.

Campo del Cielo

De Campo del Cielo ijzermeteoriet sloeg ongeveer 5000 jaar geleden in op het grensgebied van de provincies Gran Chaco en Santiago del Estero in Argentinië. Bij de inslag ontstonden er maar liefst 26 kraters over een oppervlakte van 60km². De grootste krater heeft een diameter van 70 meter en is ongeveer 5 meter diep.

Moldaviet

Moldaviet is ongeveer 14,2 miljoen jaar geleden ontstaan door 2 meteorietinslagen. Het is vrijwel zeker dat de Nördinger Ries en de Steinheimkater in Duitsland hier de overblijfselen van zijn. Moldaviet is de enige tektiet ter wereld met een prachtige groene kleur

Sikhote-Alin

De Sikhote Alin meteoriet sloeg in 1948 in het gelijknamige gebergte in Rusland in. De ijzermeteoriet explodeerde in de dampkring en verspreide in de wijde omtrek metalen scherven. Deze explosie zorgde voor een zeer fraaie vormgeving. met een kleine aanpassing zijn deze shrapnel stukken tot een prachtig sieraad verwerkt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »