Moldaviet, de groene tektiet uit Tsjechië

Moldaviet, de groene tektiet uit Tsjechië.14,2 miljoen jaar geleden ontstaan door een meteorietinslag. Zeer zeldzaam en steeds schaarser. Top stukken Legaal gevonden!
Lees meer

Kijk voor ons complete aanbod van moldaviet op onze andere website: https://www.debarnsteenspecialist.nl/nl/meteorieten/moldaviet/

Moldaviet is ongeveer 14,2 miljoen jaar geleden ontstaan door 2 meteorietinslagen. Het is vrijwel zeker dat de Nördinger Ries en de Steinheimkater in Duitsland hier de overblijfselen van zijn.

Enorme meteorietinslag

Door de hoge inslagsnelheid van 20 kilometer per seconde kwam er een enorme hoeveelheid energie vrij te vergelijken met 1,8 miljoen keer die van de atoombom die op Hiroshima viel. Aards gesteente en zand in combinatie met de meteoriet werd hierdoor omgesmolten in glas. Dit glas werd door de kracht van de inslag over een enorme afstand verspreid. Deze 'glazen druppels' worden ook wel tektieten genoemd. Moldaviet is de enige tektiet op de wereld met een mooie groene kleur en maakt deze uniek in zijn soort! Deze stukken zijn gevonden in: Chlum nad Malsi, Bohemen, Tsjechië.

Legaal gevonden

Deze stukken zijn op legale wijze gewonnen en verkocht. Hierbij is geen schade aan de natuur aangebracht! Lees ook:

Uniek in zijn soort

Moldaviet is uniek en komt maar op 1 plek in de wereld voor. De gevonden volumes nemen snel af en de prijzen stijgen in hoog tempo. Zoekt u moldaviet om in uw eigen winkel te verkopen? Neem dan contact met ons op voor groothandelsprijzen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »