Uruacu ijzermeteoriet uit Brazilië

0
De Uruaca is een bijzondere ijzermeteoriet uit Brazilië met mooie Neumann lijnen en bevat 2 zeldzame mineralen. Een mooie aanvulling in iedere collectie.
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

De uruacu is een ijzermeteoriet in de klasse IAB en bevat de zeldzame mineralen scheibersiet en coheniet. Op chemisch vlak is de meteoriet vergelijkbaar met de Campo del Cielo, maar de structuur is heel anders. De Uruacu heeft mooie parallelle Neumann lijnen die zichtbaar worden bij het etsen.

Geschiedenis van de Uruacu

De Uruacu meteoriet werd voor het eerst ontdekt in 1992 in de buurt van Goias, Brazilië. Slechts vier stukken werden gevonden door de eigenaar van de grond. Het eerste stuk woog 29 kg, het tweede 25,2 kg, de derde 300 gram , en de vierde 18 kg. Wilson Rezende bleef hierna meer dan tien jaar lang zoeken zonder geluk. Uiteindelijk zijn er in de afgelopen jaren weer een aantal stukken gevonden.

Buitenkans

Het totale bekende gewicht van deze meteoriet is nog steeds vrij laag en wordt geschat op ongeveer 1500 kg. De aanschaf van een Uruacu meteoriet is voor de verzamelaar dan ook een echte buitenkans. Deze meteorieten worden niet heel vaak aangeboden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »