Hand gesmede meteoriet messen

0
Prachtige met de hand gesmede messen waarin aards staal gecombineerd is met de Campo del Cielo ijzermeteoriet
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Hand gesmeed

Dit mes is met de hand gesmeed waarbij een combinatie van aards en buitenaardse metalen is gebruikt. Dit geeft het unieke verschil tussen het donkerdere staal en lichtere nikkelhoudende meteoriet strepen over het blad. Voor het handvat zijn diverse soorten hout gebruikt.

Het proces

Eerst worden de ijzermeteorieten platgeslagen en tussen twee stalen platen gestopt. Je hebt dan een soort hamburger met een stalen broodje en een meteorieten burger. Dit gaat in het vuur om te ‘wellen’ hierbij versmelten de verschillende metalen aan elkaar. Na dit proces wordt het geheel plat geslagen en gevouwen. Dit gebeurt 2 keer zodat er 12 lagen ontstaan. De opbouw ziet er dan als volgt uit:

Opbouw meteoriet mes in lagen

Hierna worden de messen gescherpt en het houten handvat bewerkt en gemonteerd. Van leer worden de foedralen uitgesneden en met de hand genaaid. Hierna is het 100% unieke meteoriet mes klaar.

Campo del Cielo meteoriet

Voor dit mes is de Campo del Cielo meteoriet gebruikt. Deze enorme ijzermeteoriet sloeg zo’n 5000 jaar gelden in op Aarde. In de atmosfeer brak de meteoriet uiteen om vervolgens gefragmenteerd over een gebied van 60km2 neer te komen. Naast ijzer bestaat de meteoriet voor 6,67% uit nikkel.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »