Canyon Diablo ijzermeteoriet

0
Canyon Diablo meteoriet te koop, van de beroemde Arizona krater ofwel Barringer kraterin de US. Beroemdste meteoriet inslag krater ter wereld!
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Kijk voor het actuele aanbod van Canyon Diablo meteorieten op onze andere website: https://www.debarnsteenspecialist.nl/nl/meteorieten/canyon-diablo/

Arizona krater

De Arizona krater (of Barringerkrater) is met 1300 meter in diameter en 170 meter diepte zonder twijfel de meest imposante meteorietkrater op aarde. De krater bevindt zich in de Arizona woestijn en is zelfs vanuit de ruimte te zien. De Arizonakrater was de eerste krater waarvan men vermoede dat deze niet door vulkanische activiteit was ontstaan. Er wordt al bijna een eeuw onderzoek naar gedaan en ook vandaag de dag staat er nog altijd een onderzoeksinstituut.

 

Ingeslagen asteroïde

De Canyon Diablo meteoriet valt in de klasse Nikkel-ijzer en is, naar alle waarschijnlijkheid, een rondzwervende asteroïde geweest uit de gordel tussen Mars en Jupiter. Wetenschappers hebben berekend dat de meteoriet een diameter heeft gehad van 50 meter en met een snelheid van 18 km per seconde is ingeslagen. Door het droge klimaat zijn de stukken meteoriet na al die tijd nog opmerkelijk goed bewaard gebleven.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »