Sculpted by nature meteoriet hangers, Campo del Cielo

0
Koop een echte meteoriet! Nieuwe vondsten van de Campo Del Cielo meteoriet uit Argentinië voor een betaalbare prijs. Sculpted by nature meteorietlijn hangers
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Sculpted by nature meteoriet hangers van de Campo del Cielo

Uniek buitenaards sieraad

De Sculpted by nature sieraden zijn altijd uniek, er zijn geen 2 dezelfde op de wereld. Dit komt doordat ze niet vervaardigd zijn door mensen maar door de natuur zelf. Met een kleine aanpassing ontstaat een prachtig en uniek sieraad. De Sculpted by nature meteorietenlijn bestaat uit grillige fragmenten van de Campo del Cielo meteoriet.

 

Grote ijzermeteoriet

Deze ijzer meteoriet sloeg ongeveer 5000 jaar geleden in op het grensgebied van de provincies Gran Chaco en Santiago del Estero in Argentinië. Bij de inslag ontstonden er maar liefst 26 kraters over een oppervlakte van 60km². De grootste krater heeft een diameter van 70 meter en is ongeveer 5 meter diep.
 

Veld van de Hemel

De toenmalige bewoners dachten dat de ijzeren brokstukken afkomstig waren van de zon. En hebben de plaats van de inslag 'Campo del Cielo' (‘Veld van de Hemel’) genoemd. In 1576 werd de meteoriet (her)ontdekt door de Spanjaarden. 


Dit zijn recentelijk gevonden stukken op een tiental centimeter diep zonder stilstaand water. Hierdoor heeft roest nog bijna geen vat heeft gekregen op deze meteorieten. Deze meteoriet bestaat naast ijzer uit: (Fe) uit 6.67% Ni, 0.43% Co, 0.25% P, 87 ppm Ga, 407 ppm Ge, en 3.6 ppm Ir. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »