Campo del Cielo meteoriet, nieuwe vondst

Koop een echte meteoriet! Nieuwe vondsten van de Campo Del Cielo meteoriet uit Argentinië voor een betaalbare prijs. Ook Sculpted by nature meteorietlijn hangers
Lees meer

Kijk voor het actuele aanbod van de Campo del Cielo meteoriet op onze andere website: https://www.debarnsteenspecialist.nl/nl/meteorieten/campo-del-cielo/

Grote meteorietinslag

Deze ijzer meteoriet sloeg ongeveer 5000 jaar geleden in op het grensgebied van de provincies Gran Chaco en Santiago del Estero in Argentinië. Bij de inslag ontstonden er maar liefst 26 kraters over een oppervlakte van 60km². De grootste krater heeft een diameter van 70 meter en is ongeveer 5 meter diep. 
 

IJzermeteoriet

Dit zijn recentelijk gevonden stukken op een tiental centimeter diep zonder stilstaand water. Hierdoor heeft roest nog bijna geen vat heeft gekregen op deze meteorieten. U kunt hier terecht voor losse stukken van de Campo del Cielo meteoriet en voor hangers uit de Sculpted by nature meteorietenlijn. 


Veld van de Hemel

De toenmalige bewoners dachten dat de ijzeren brokstukken afkomstig waren van de zon. En hebben de plaats van de inslag 'Campo del Cielo' (‘Veld van de Hemel’) genoemd. In 1576 werd de meteoriet (her)ontdekt door de Spanjaarden. 


Deze meteoriet bestaat naast ijzer: (Fe) uit 6.67% Ni, 0.43% Co, 0.25% P, 87 ppm Ga, 407 ppm Ge, en 3.6 ppm Ir. 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »